Of tenminste, dat kan het zijn. Ik ging studeren met de visie dat ik gelukkig wilde zijn in wat ik mijn hele leven wil gaan doen. Dit klopt, ik ben gelukkiger sinds ik studeer. Helaas staat hier wel iets tegenover. Geld. Wanneer je voltijd studeert, heb je nou eenmaal minder tijd voor werk. De corona periode heeft het nog...
Blogs
In tegenstelling tot de zomer, ben ik zó gek op de herfst. Ik hou van de bladeren in de bomen die donkerder worden. Het geeft altijd een erg mooi gezicht. Plus is het dé tijd om weer ongeneerd onder een dekentje te kunnen kruipen met een warme chocomel. Wanneer het herfst is, zijn er ieder jaar weer de mooiste...
#19 Basics: Thaise rode currypasta
When life gives you chili, make curry
#18 Weekgerecht: Japanse Ramen met eend
Kijk, ik begrijp dat wanneer je fulltime werkt – en/of jongleert met je huishouden en kids – je vast niet altijd veel tijd zult hebben om uitgebreid te koken. Ze zeggen wel eens "good food takes time" en dat is precies hoe het in sommige gevallen is. Maak de eieren alvast tijdens je andere avondmaal en zet ze in...
#17 Basics: Gebakken eendenborstfilet
Vandaag ben ik blij, want ik word zo blij van eendjes. Als ze door het water spartelen, vind ik ze zo schattig. Als er echter eendje (lol) op mijn bord ligt, ben ik tien keer zo blij. Ik maak eend pas sinds een jaar, omdat het me altijd heeft tegen gehouden. "Weet je wel hoe moeilijk dat is om...
#16 Healthy: 5 Tips om gezond(er) te uiteten
Vorige week ben ik op vakantie geweest in Zwitserland. Ik bedacht me om in het begin mijn discipline een beetje los te laten en om gewoon te 'genieten' van al het lekkere eten wat ze daar hebben. Aan de andere kant realiseerde ik me ook dat ik dan al mijn harde werk een terugslag geef. Waarom zou ik niet gewoon...
Vandaag is het weer tijd om de week heerlijk te breken met een goeie cheat. Nu moet ik zeggen dat dit gerecht ook het weekgerecht had kunnen zijn, maar dit is gewoon echt een cheat. Punt. Met al die kaas zit het vetpercentage waarschijnlijk gelijk met het aantal bewoners van de aarde, maar who cares? Het is cheat day vandaag. Dan mag alles :-)...
#14 Weekgerecht: Easy Pokébowl
Sushi is ondertussen alweer een hype wat zo'n 6 jaar gaande is. Ik vind het iedere keer weer zo lekker, dat ik mezelf helemaal vol vreet ermee. 'All you can eat' is voor mij geen concept, maar een uitdaging :-) Totdat ik een aantal jaar geleden een nieuwe opkomende hype ontdekte. De 'pokébowl'. Deze is niet gecreëerd in Japan, maar...
#13 Basics: De perfecte rijst
De beste – en enige – manier om rijst te koken, is om het droog te koken. Dit houdt in dat je het in feite gaar stoomt, in plaats van het letterlijk te koken in heet water. Ik giet rijst nooit af en heb altijd heerlijke rijst. Normale aziaat-achtigen hebben een rijststomer, maar ik doe het zonder. Ik ben...
Veel mensen zeggen dat het ontbijt het belangrijkste maal is van de dag. Bij die uitspraak heb ik echter mijn bedenkingen, omdat ik van mening ben dat iedereen zijn lichaam anders werkt. Nu kan ik wel zeggen dat ik in ieder geval dol ben op ontbijtjes en alles wat daarbij komt kijken. Toast, eieren, bacon en al die poespas. Alleen...