Blogs

 

Het is deze week maar liefst 40 graden mogen worden. Ondanks mijn indo-roots, ben ik niet de grootste liefhebber van extreme hitte. Erg hè? Het maakt me benauwd, onwel en ik krijg er alles behalve zin van in koken, want dat maakt het nog warmer *Zeur zeur*. Hierop heb ik dus bedacht dat ik zo min mogelijk het fornuis wil...

Zoals ik al kort in mijn vorige blog heb beschreven, heb ik erg veel moeite met de discipline behouden tijdens de lekkere trek. Nu heb ik mijn leefstijl compleet omgegooid en heb ik de eerste paar dagen ontzettend veel stress gehad toen de avonden naderde. Wat kan ik eten? Heb ik al mijn maaltijden gegeten? Kan ik nog iets...

Hoi, dat was even geleden. Nu kan ik met trots zeggen dat ik in dit stadium mijn propedeuse heb gehaald en dat ik vakantie heb. Ik denk, dat doe ik wel eventjes, dat bloggen/school/werken/stage en het huishouden. Niet dus. Wel is het zo dat ik door de vele schoolopdrachten veel heb geleerd. Het schrijven gaat nu sneller en vloeiender,...

Ik ben de laatste tijd niet meer heel actief bezig geweest met de blog. Dit vind ik erg jammer, omdat ik graag schrijf. Eind augustus ben ik gestart met de HBO opleiding Pedagogiek. Door alle opdrachten die ik moet maken, kan ik mijn schrijfkunsten in ieder geval laten zien. Hierdoor heb ik vaak dan ook geen zin meer om veel te bloggen. ...

Gnocchi vind ik een simpele "pasta" om te maken. Gnocchi valt officieel niet onder de pasta categorie, maar ik vind het wel heel lekker. Mijn vriend is een Gnocchi-ster en hij maakt ontzettend lekkere Gnocchi. Vandaag wil ik graag een blog schrijven over het recept van de "Gnocchi a la Sandro" .lol.

Om even op de Italiaanse toer te blijven heb ik meteen een recept gepakt om te bloggen dat ik zelf een uitdaging vind. We wilden al een tijd verse pasta zelf maken, maar wij wisten dat goeie apparatuur altijd licht(er) werk maakt. Dus zijn we eerst op zoek gegaan naar de – in onze optiek – beste pastamachine qua prijskwaliteit....

Risotto is een van mijn lievelings Italiaanse gerechten en ik durfde het voorheen niet te maken, omdat velen altijd aangaven dat het een moeilijk gerecht is om te maken. Het is niet moeilijk, maar wel lekker. Een tip is, wat je vast al vaker hebt gehoord: blijf erbij, bij je risotto dan. Wees niet bang, later ben je blij....

Ja ik ben iemand van de voorbereiding. Een goede voorbereiding is het halve werk en zo geldt dat met alles. Ik sta erom bekend dat ik kan lullen als brugman. Vandaar dat ik mijn blogs schrijf, heeft mijn vriend ook eens wat rust ;-). Ik ga beginnen met het maken van een "killer" bouillon. Het kan zo makkelijk zijn....

Jullie komen hier voor tips om lekker eten te kunnen maken, toch? Wat is er zo belangrijk aan het maken van goed voedsel? Meerdere dingen uiteraard, maar om als eerste maar te beginnen met de uitvoering. Goed keukenapparatuur is de key en ik ben beperkt zonder mijn geweldige staafmixer. Als ik zou moeten kiezen tussen mijn staafmixer en mijn...

Ingrediënten is een groot woord, maar echt. Dit is een blog die gaat over producten die volgens mijn kook ervaring echt de basis zijn. 9/10 dingen die in de blog genoemd zijn, zijn handig om in huis te hebben. Als je alleen al deze ingrediënten in huis hebt, hoef je in feite alleen nog maar de proteïnen toe te voegen en de groenten en/of fruit. ...

© 2018 Joanna Darlene. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin