#20 Weekgerecht: Pompoencurry met kip en rijst
Pumpkin for the win
In tegenstelling tot de zomer, ben ik zó gek op de herfst. Ik hou van de bladeren in de bomen die donkerder worden. Het geeft altijd een erg mooi gezicht. Plus is het dé tijd om weer ongeneerd onder een dekentje te kunnen kruipen met een warme chocomel. Wanneer het herfst is, zijn er ieder jaar weer de mooiste pompoenen te vinden. Ik ben zelf gek op pompoen, omdat het zo ontzettend divers is. Je kunt het koken, bakken, pureren, roosteren en zelfs in toetjes gebruiken. Mijn schoonmoeder maakt er de meest heerlijke jam van. Jawel, als in zoete smeerbare jam voor op brood. Wie weet mag ik haar recept – met toestemming natuurlijk – wel een keer publiceren.
Pompoencurry
Zo divers als dat de pompoen kan worden ingezet, gebruik ik hem het liefst in een curry. In mijn vorige blog had ik uitgelegd hoe je een heerlijke basic rode currypasta maakt. Met deze currypasta heb ik laatst een ontzettend lekkere pompoencurry gemaakt.
Ingrediënten

Voor twee personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 7 minuten voor de currypasta
*Dit recept kan vegetarisch*
*Dit recept is gezond*
- 1 hele flespompoen (geschild en in evenredige plakken gesneden)
- 1 grote kipfilet
- Een scheutje zonnebloemolie of arachide olie
- 1 eetlepel currypasta. Klik HIER voor een recept
- 400 ml dikke kokosmelk (geen light)
- Citroen of limoen (ik gebruikte citroen)
- Eetlepel vissaus (weglaten voor vegetarisch)
- Een stukje palmsuiker (of bruine suiker).
- Bosui
- 150 gram witte rijst of zilvervliesrijst (gekookt) Klik HIER voor een rijstrecept
Recept
- Kook de rijst.
- Bak de verse currypasta in een scheutje olie aan voor gedurende 10 minuten.
- Grill in de tussentijd de plakken pompoen (zonder olie), totdat deze zonder weerstand door te prikken zijn met een tandenstoker. Bestrooi met zout en snijdt in stukjes. Leg deze apart.
Tip: De plakken pompoen kunnen ook worden geroosterd in een voorverwarmde oven (180 graden) voor ongeveer 10 minuten.
- Schud met je pak/blik kokosmelk.
- Voeg de kokosmelk aan de geroosterde currypasta toe en laat deze goed warm worden.
- Snij de kipfilet in dunne gelijkmatige reepjes.
- Bak de kipfilet op hoog vuur in een beetje olie en in een hete pan voor 1 minuut.
- Snijdt in de tussentijd het groen van de bosui.
- Voeg palmsuiker toe aan de currysaus naar smaak.
- Proef aan de saus en maak deze eventueel af met een eetlepel vissaus en een knijpje limoen.
- Voeg de kip en de pompoen toe aan de curry en roer alles goed door elkaar.
- Schep de curry over de rijst en garneer met het groen van de bosui en eventueel een extra schijfje citroen!
Aangezien wij de currypasta vaak voor een weeshuis maken, is deze pompoencurry voor ons erg snel klaar. Wanneer de currypasta nog gemaakt moet worden, komt er alsnog maar ongeveer 7 minuten bij de bereidingstijd bij. Het is zeker de moeite niet om deze pompoencurry te maken en de smaken vliegen je om de oren. Mijn verloofde vond het zo lekker dat hij het met zijn t-shirt wilde delen. "Daar is de was toch goed voor?" Zegt hij dan. Ja schat, gelukkig voor jou doe ik de was :-). Haha, ondanks dat hij ALTIJD knoeit, zou ik hem voor geen goud willen missen.
Have fun en smakelijk eten!
xoxo Joanna